Hrvatski reprezentativci neće klečati prije utakmica EP

1
Radiosarajevo.ba
Hrvatski reprezentativci neće klečati prije utakmica EP
Foto: Arhiv / Hrvatska reprezentacija

Dok Fudbalska asocijacija Engleske planira pred početak Europskog prvenstva objaviti edukativni video u kojem će objasniti navijačima zašto ne treba da zvižde fudbalerima koji pred početak meča kleče, reprezentacija Hrvatske najavila je da njeni igrači – neće klečati.

Hrvatski nogometaši nisu klečali ni na prijateljskoj utakmici protiv Belgije, a neće to raditi ni tokom Europskog prvenstva, piše Scsport.ba.

Iz hrvatskog tabora su poručili da neće klečati jer to jednostavno nije dio protokola utakmica niti ih na to obavezuju propisi UEFA, ali su i dodali da ne žele na bilo koji način da miješaju politiku i fudbal te da je to konačni stav Saveza.

Pred kraj upravo završene sezone u Engleskoj su od klečanja počele prvo da odustaju ekipe u Championshipu, dok je Wilfried Zaha bio prvi i jedini igrač koji u Premier ligi nije spustio jedno koljeno u znak borbe protiv rasizma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije