Zrinjski i Bosna Royal danas igraju mečeve 10. kola Druge ABA lige

Fena
Zrinjski i Bosna Royal danas igraju mečeve 10. kola Druge ABA lige
Košarkaši Bosne Royal i Zrinjskog danas će igrati mečeve desetog kola Druge ABA lige.

Zrinjski gostuje beogradskom Dynamicu, a Mostarci u ovaj meč ulaze puni samopouzdanja nakon pobjede protiv Sparsa u Prvenstvu BiH. Dynamic trenutno zauzima peto mjesto na ligaškoj tabeli, dok je Zrinjski osmi.

"Idemo u goste jednoj od najboljih ekipa, pokušat ćemo se predstaviti u što boljem svjetlu. Mi smo u seriji teških utakmica, ali vjerujem u svoje momke i našu dobru igru", rekao je trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić.

Bosna Royal dočekuje ekipu Borca iz Čačka, jednu od ekipa koje pretenduju na sam vrh lige, dok se ekipa Bosne nalazi u velikim problemima i rezultatski ne stoji najbolje. Borac zauzima četvrto mjesto na tabeli Druge ABA lige, a Bosna Royal je predzadnja s učinkom od dvije pobjede i sedam poraza.

"Nakon problema u i oko kluba dolazi nam ekipa Borca koja igra dobro ove sezone. Imaju dobar tim i sigurno je da će biti teška utakmica za nas. Pokušat ćemo se skoncentrisati na košarku i odigrati što bolju utakmicu", izjavio je trener Bosne Royal Aleksandar Damjanović.

Dynamic i Zrinjski, te Bosna Royal i Borac igraju mečeve 10. kola danas od 18.00 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije