Zmajice večeras igraju protiv Švicarske: Zaslužile su da bude puna Skenderija

Fena
Zmajice večeras igraju protiv Švicarske: Zaslužile su da bude puna Skenderija
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Zmajice večeras igraju protiv Švicarske

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u Sarajevu (20 sati) dočekati selekciju Švicarske u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine u Francuskoj i Italiji.

Košarkašice BiH su na startu kvalifikacija priredile senzaciju i u gostima pobijedile višestruke prvakinje Evrope Ruskinje (70:69).

Hrabre Zmajice sutra igraju novi meč: Napunimo Skenderiju i podržimo ih

Na Ilidži je danas održana konferencija za medije Ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja je pobjedom nad Rusijom u gostima od 70:69, donijela svjetlu tmurnom tunelu sportskih dešavanja u našoj zemlji. Zmajice su pobjedom na startu kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo priredile jednu od najvećih senzacija u ženskoj košarci.

U večerašnjem susretu važe za favoritkinje, ali selektor Goran Lojo ističe da će za pobjedu morati odigrati maksimalno ozbiljno. 

"Pobjedom otvoriti kvalifikacije je odlično, ali moramo se posvetiti utakmici sa Švicarskom, kao i narednim protiv Estonije te Rusije s kojima igramo sljedeće godine", dodao je Lojo.

Pozvao je navijače da večeras dođu u Skenderiju i podrže ih na putu do nove pobjede. ULAZ ĆE BITI BESPLATAN.

Kapitenka Milica Deura očekuje da igračice ponove dobru igru iz Rusije i još jednom obraduju navijače.

Najbolja u reprezentaciji BiH u utakmici protiv Rusije bila je Jonquel Jones s 29 poena i 16 skokova. Istaknula je da joj je bilo izuzetno igrati s Rusijom, ali je izrazila i očekivanje da će i protiv Švicarske odigrati dobru utakmicu.

Osim Jones, u selekciji BiH u meču s Ruskinjama istaknula se i Marica Gajić, koja vjeruje da će nakon takve utakmice pogled na žensku košarku u BiH promijeniti.

Ko je Jonquel Jones? Pročitajte šta je poručila navijačima BiH

Na Ilidži je danas održana konferencija za medije Ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, nakon što su naše igračice ostvarile senzacionalnu pobjedu protiv Rusije na gostovanju (70:69) u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Zmajice sada očekuje utakmica na domaćem terenu, u Skenderiji, protiv Švicarske (20 sati), koja je u prvom susretu slavila protiv Estonije (73:63).

"Trudit ćemo se da ostvarimo što veću koš razliku jer nas je pola koša dijelilo od učešća na velikom takmičenju ranije, tako da ćemo i sada dati sve od sebe", najavila je Gajić.

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije