Zmajevi nakon velike borbe u krcatom Mejdanu poraženi od Francuske

0
Radiosarajevo.ba
Zmajevi nakon velike borbe u krcatom Mejdanu poraženi od Francuske
Foto: FIBA / BiH - Francuska

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je u susretu drugog kola kvalifikacija za Eurobasket 2025 u tuzlanskom Mejdanu poražena od europskog i olimpijskog vicerpvaka Francuske rezultatom 64:74.

Prvo poluvrijeme bilo je dosta izjednačeno, s dosta grešaka na obje strane.

Imali su Zmajevi vodstvo od 15:9, ali su Francuzi sa sedam uzastopnih poena okrenuli rezultat i dobili prvu četvrtinu s 15:16.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Bilo je vrlo tvrdo i u drugoj četvrtini. Francuzi su se u jednom trenutku odvojili na plus šest (27:33), ali je naš tim uspio otići na odmor s minus dva (32:34).

Drugo poluvrijeme je krenulo vrlo loše za Zmajeve. Napravili su Francuzi veliku seriju i stigli do 13 poena prednosti. U posljednju četvrtinu smo ušli s minus devet.

BiH - Francuska

Odlično smo krenuli u posljednjih 10 minuta. Vezali smo šest poena i prišli na minus tri. Držali smo se do posljednjih minuta, ali su Francuzi uspjeli prelomiti meč u svoju korist.

Najefikasniji u našem timu bilo je Džanan Musa s 15 poena. Kenan Kamenjaš je dodao 14, a Edin Atić 13.

U pobjedi Francuske istakao se Gerson Yabusele s 16 koševa i devet skokova. Vincent Poirier dodao je 13 uz osam skokova.

Zmajevima je ovo bio prvi poraz u kvalifikacijama nakon pobjede nad Kiprom (66:99) na startu.

Francuzi su došli do druge pobjede, nakon što su na startu kvalifikacija savladali Hrvatsku (73:61) i sada su vodeći na tabeli grupe E.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije