Zmajevi na turbo pogon: U Kelnu šokiran košarkaški svijet, BiH pobijedila prvaka Evrope!

10
A. L.
Zmajevi na turbo pogon: U Kelnu šokiran košarkaški svijet, BiH pobijedila prvaka Evrope!
Foto: FIBA / BiH - Slovenija, Eurobasket

Košarkaši Bosne i Hercegovine šokirali su svijet košarke jer su danas u Kelnu pobijedili Luku Dončića i njegovu Sloveniju 97:93.

Prva četvrtina

Sjajno otvaramo meč. Nurkića je odmah 'krenulo'. Pogađao je sa svih pozicija. Poveli smo 8:0, ali Slovenci se brzo vraćaju i dolaze do 10:10.

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Kasnije Slovenija polako počinje ulaziti u svoj ritam, ali ni me se nismo dali. Igralo se koš za koš, a onda su se Slovenci odlijepili na šest razlike. Na kraju prve četvrtine Musa pogađa za minus 4, ali uzvraća Dragić za konačnih 32:26 u prvoj dionici.

BiH - Slovenija, Eurobasket
Foto: FIBA: BiH - Slovenija, Eurobasket

Druga četvrtina

Drugu dionicu otvaramo fantastično. Robertson pogađa dvije brze trojke i dolazimo do izjednačenja. Kasnije Slovenci prave dobru seriju uz nekoliko faulova za našeg Vrabca i odlaze na plus 8 (40:32).

Tada naš selektor Adis Bećiragić zove time out poslije kojeg Zmajevi igraju daleko bolje. Pravimo fantastičnu seriju preko Halilovića i dolazimo do zaostatka od samo jednog poena. Kasnije polaganjem Muse dolazimo do vodstva od 41:40. Igrali smo dobro i poslije toga, ali onda Prepelič i Dončić uzimaju stvari u svoje ruke i Slovenci brzo idu na plus 6 (50:44).

Kasnije Dončić ponovo pokazuje kakav je majstor i vodi Sloveniju na plus osam, ali Bosna i Hercegovina se zahvaljujući Musi i njegovim trojkama vraća u meč i do odmora dolazi na 52:49.

Treća četvrtina

Odlično otvaramo našu 'rak ranu', treću četvrtinu. Robertson i Musa pogađaju trojke i prelazimo u vodstvo. Poveli smo 58:54, ali onda smo malo stali i Slovenci brzo vraćaju tri poena prednosti. Skandalozno se sudilo u tim momentima. Luki Dončiću nisu svirani koraci koji su se vidjeli s vrha dvorane.

Ipak, ni to naše momke nije uništilo. Miralem Halilović je počeo igrati sjajno i vraćamo se na 62:63.

Edin Atić je sjajno igrao za nas u tim momentima, ali Slovence je i dalje služio šut za tri poena, dok kod nas Jusufu Nurkiću ništa nije polazilo za rukom. U tim momentima idu Slovenci na plus šest (73:67).

BiH - Slovenija, Eurobasket
Foto: FIBA: BiH - Slovenija, Eurobasket

Naši momci nikako nisu željeli pokleknuti pred moćnim rivalom. Nurkić i Vrabac nas ponovo potpuno vraćaju i meč i pred posljednjih 10 minuta odlazimo sa samo pola koša zaostatka (72:73).

Četvrta četvrtina

Nastavili smo igrati nevjerovatnu košarku protiv prvaka Evrope.

Svi su učestvovali u sjajnoj igri. Vrabac, Atić, Musa, Halilović, Kamenjaš... Nismo odustajali ni u jednom momentu. Igrali smo hrabrije nego ikada, vjerovali smo u pobjedu.

Igrali smo meč za pamćenje i na kraju pobijedili prvaka Evrope sa 97:93

Prvo ime kod nas bio je Robertson sa 23 poena, pratio ga je Musa sa 22.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije