Ženski košarkaški tim banjalučkih Orlova ponovo osvojio Kup Bosne i Hercegovine

0
Fena
Ženski košarkaški tim banjalučkih Orlova ponovo osvojio Kup Bosne i Hercegovine
Foto: Fena / ŽKK Orlovi

Košarkašice banjalučkih Orlova savladale su u subotu, 9. marta u finalu Kupa Bosne i Hercegovine, pred oko 350 gledalaca u Gradskoj areni 'Husejin Smajlović' u Zenici, domaćina završnog turnira Jumper Taurus rezultatom 81:66, čime su i četvrti put uzastopno osvojile trofej Kupa Bosne i Hercegovine.

Orlovi, koji su u subotu, 9. marta u polufinalu s visokih 80:59 pobijedili brčanske Lavove, vodili su tokom cijelog finalnog meča pa je već i na poluvremenu, nakon kojeg su vodile s 47:25, bilo jasno da će ovaj trofej ponovno ostati u njihovom vlasništvu.

Banjalučke su najveće vodstvo imale pri rezultatu 58:31, ali su domaće iskoristile priliku kada su vodeće igračice Orlova bile na klupi i odmarale, da u 35. minuti smanje zaostatak na deset poena – 55:65.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Košarkašice Orlova su u 38. minuti ponovno otišle na 21 poen razlike – 79:58, čime su odagnale sve dileme oko pobjednika ovog meča.

Najefikasnije u pobjedničkom timu bile su Saffijah Lee i Aleksandra Mužević sa po 15 postignutih poena, te najefikasnija na utakmici Hana Predojević s 21 postignutim poenom, dok su kod Jumpera najefikasnije bila Elma Feukić s 20 i Jelena Kapisoda sa 17 postignutih poena.

KK ORLOVI osvojili KUP BiH pobjedom 66:81 nad KK JUMPER u Zenici. Hvala KK Jumper na organizaciji korektnom odnosu i sportskoj igri.

Posted by Žkk Orlovi on Saturday, March 9, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije