Ženska juniorska reprezentacija: Pripreme za EP B-divizije u Sarajevu

Fena
Ženska juniorska reprezentacija: Pripreme za EP B-divizije u Sarajevu
/ Foto: Fena
Ženska juniorska (U-18) košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine igrat će Europsko prvenstvo B-divizije od 23. do 31. jula u Sarajevu.

Izabranice selektora Gorana Loje jučer su se okupile na Vlašiću i započele pripreme za prvenstvo na kojem će pokušati izboriti plasman u europsku A-diviziju.

BiH će nastupiti u grupi A s selekcijama Portugala, Rumunije, Finske i Islanda.

"Najbolje tri reprezentacije takmičenja će izboriti plasman u A-diviziju i to je naš prvi cilj. Trenutno je nezahvalno prognozirati rasplet u našoj grupi ili pričati o snazi protivnika, jer još nisu objavljeni zvanični sastavi ekipa na stranici FIBE. Ako je neka selekcija bila jaka prošle godine, ne mora značiti da je jaka i ove jer se godišta pomjeraju", kaže Lojo.

Trenutno se na Vlašiću priprema 16 košarkašica kojima će se priključiti još pet igračica iz mlade (U-20) reprezentacije BiH, kada završe nastup na Europskom prvenstvu A-divizije u Portugalu.

Na Vlašiću se trenutno nalaze sljedeće košarkašice: Milina Miseljić (Celje), Jovana Vavan, Sandra Azinović, Iris Starčević (Play Off), Eni Nizamić, Amna Kahrić, Sara Heljić (Čelik), Gabriela Višković, Andrea Krišto (Livno), Andrijana Reljić (Orlovi), Leonarda Bošnjak, Tea Perić (Zrinjski), Ida Telalović (Norrort, Švedska) Ivona Krakić (Sloboda), Ajla Ikanović (Banovići), Emina Hadžihuseinović (Trešnjevka Zagreb).

Njima će se priključiti mlade reprezentativke Melisa Brčaninović, Naida Glotić (Jedinstvo), Nikolina Zubac, Žaklina Milošević i Jovana Milaković (Mladi Krajišnik).

Europsko prvenstvo B-divizije počinje 23. jula u Sarajevu, a reprezentacija BiH prvi meč grupne faze igrat će u KSC Ilidža 24. jula u 18.30 sati protiv selekcije Finske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije