Zeljković novi trener Bosne, danas na prvom ispitu

Radiosarajevo.ba
Zeljković novi trener Bosne, danas na prvom ispitu

Ostavka trenera Košarkaškog kluba Bosna ASA BHT Dejana Parežanina, koju je podnio ovaj mladi stručnjak, prihvaćena je na poslijepodnevnoj sjednici rukovodstva KK Bosna. Upravni odbor pristao sinoć na raskid ugovora s već bivšim kormilarom.

Dejan Parežanin u ponedjeljak nije vodio trening košarkaša Bosne ASA BH Telecoma. Treninge i u ponedjeljak i jučer vodio je Parežaninov pomoćnik Damir Zeljković, a ovo je bio znak bila je jasan znak da je odluka o novom treneru donesena.

Sinoćnji sastanak Upravnog odbora, odnosno nekolicine članova koji nisu digli ruke od kluba, bila je samo stvar formalnosti. Parežanin nije više trener Bosne, a ekipu će do kraja sezone voditi Damir Zeljković uz podršku tim-menadžera Seje Bukve, piše Dnevni avaz.

"Upravni odbor usvojio je Parežaninovu ostavku ne zbog slabih rezultata nego zbog toga što su u upravi svjesni da ekipi nisu osigurani skoro ni najminimalniji uvjeti za rad. Dejanu dugujemo zahvalnost, jer je u teškim trenucima postigao rezultate i veće od očekivanih. Insistirati na njegovom ostanku u ovakvim okolnostima ne bi bilo moralno", rekao je klupski direktor Admir Bukva, koji će sa Zeljkovićem i Sejom Bukvom pokušati sačuvati ekipu na okupu do kraja Lige 6.

"Već to bi, bez obzira na rezultat, predstavljalo uspjeh za klub koji skoro godinu trpi strašnu krizu. Iskreno, veoma mi je žao što je do ovoga došlo. No, ono što se desilo ne možemo promijeniti nego moramo gledati naprijed i dostojanstveno privesti sezonu kraju, jer nam ugled kluba ne dozvoljava ništa manje" kaže Zeljković.

Danas prvi ispit novog trenera

Već danas Bosna sa novim trenerom igra utakmicu na gostovanju u Mrkonjić-Gradu kod Mladosti u 5. kolu Lige 6 (19 sati).

"Nastojimo psihološki vratiti ekipu i pokušati izvući što bolji rezultat. Sastav protiv Mladosti bit će isti kao i u prošlom kolu protiv Čapljine.Na trojicu igrača koji su odsutni zbog povreda, a to su Božo Đurasović, Filip Krušlin i Emir Zimić, vjerovatno ne možemo računati do kraja sezone", izjavio je 30-godišnji Zeljković.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije