Zdovac više ne računa na Preldžića

Radiosarajevo.ba
Zdovac više ne računa na Preldžića

Odlukom da potpiše zahtjev za promjenu košarkaškog državljanstva i javnim istupom da više ne želi igrati za reprezentaciju Slovenije u kojoj je prošao sve mlade kategorije, nego za zemlju svog rođenja Bosnu i Hercegovinu, talentirani Emir Preldžić izazvao je veliku pažnju u čitavoj regiji.

Fiba ne dopušta Preldžiću nastup za reprezentaciju BiH, jer slovenski košarkaški savez nije dao saglasnost, a sada je selektor slovenske vrste Jure Zdovc izjavio da mu, s obzirom na okolnosti, Preldžić i ne treba.

“Nezadovoljnog igrača ne želi u svojoj ekipi imati niti jedan trener. Ja sam ga u svojoj glavi već precrtao sa spiska kandidata za EP jer vidim da je pogazio riječ koju je dao izaslanicima Košarkaškog saveza Slovenije prilikom razgovora o nastupu na EP u Poljskoj. Kada sam preuzeo reprezentaciju odmah sam kazao kako će igrati samo oni koji to srcem žele i koji su spremni podrediti se mojim zahtjevima”, rekao je Zdovc za slovensko izdanje Sportskih novosti.

Podsjećamo, Zdovc je Preldžića stavio na širi popis kandidata na koje računa za Eurobasket u Poljskoj, a onda je kada skraćivao popis, Preldžićevo ime je ostalo na njemu. Iako je sam mladi košarkaš izjavio kako zbog povrede ionako ne bi mogao igrati ovo ljeto u bilo kakvim reprezentativnim kampanjama, njegova odluka izgleda da mu je zauvijek zatvorila vrata reprezentacije Slovenije.

kosarka.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije