Zadobio teške povrede: Objavljena slika jednog od najboljih košarkaša u Europi nakon napada huligana

0
Radiosarajevo.ba
Zadobio teške povrede: Objavljena slika jednog od najboljih košarkaša u Europi nakon napada huligana
Foto: Twitter / Aleksej Shved nakon napada huligana

Jedan od najboljih košarkaša Europe, Aleksej Shved, završio je u bolnici poslije napada huligana u Moskvi.

Ovo je saopštio i njegov klub CSKA, koji je razbio sve u regularnom dijelu sezone VTB lige, a onda ispao u polufinalu playoffa od Lokomotive Kuban.

I upravo je eliminacija trofejnog kluba razlog napada na Alekseja Shveda, koji je potpuno podbacio u polufinalnoj seriji. Naravno, nema potvrde ovoga, niti su otkriveni huligani, ali ruski mediji uveliko spekuliraju da je najbolji strijelac Eurobasketa 2017. godine sada žrtva eliminacije CSKA.

Otkriveno ko su članovi žirija koji su razbjesnili Mariju Šerifović: Srbiji dali samo tri boda

Otkriveno ko su članovi žirija koji su razbjesnili Mariju Šerifović: Srbiji dali samo tri boda

Shved je zadobio povrede glave u napadu ispred jednog restorana, odakle je prevezen u bolnicu. Sjajni košarkaš obavio je i razgovor s policijom, koja sada traga za nepoznatim napadačima.

Saigrači i predstavnici kluba su ga obišli, objavljene su i fotografije.

Aleksej će u decembru napuniti 35 godina, a tokom karijere je bio je šampion Eurolige sa CSKA (2008), član idealne petorke Europskog prvenstva (2017), MVP Eurokupa (2017) i najbolji asistent Eurolige (2021).

Igrao je i u NBA ligi, i to za Minnesotu, Philadelphiju, Houston i New York, da bi šest sezona proveo u Khimkiju iz kojeg se 2021. godine vratio u CSKA, gdje je i ponikao.

Pojavio se snimak napada na ruskog košarkaša Alekseja Shveda. On je izašao sa suprugom i prijateljima, gdje je u njihovoj blizini bila proslava rođendana. Na izlazu iz restorana došlo je do sukoba, gdje je košarkaš izvukao deblji kraj.

Ušao je u raspravu sa petoricom košarkaša, nakon čega je udaren i pao je na asfalt, a u pomoć mu je priteklo obezbjeđenje restorana, piše Sportal

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije