Zaboravljeni Joe Smith potpisao za Atlantu

Radiosarajevo.ba
Zaboravljeni Joe Smith potpisao za Atlantu

Joe Smith je 1995. godine bio prvi izbor na NBA draftu, kada ga je uzeo Golden State. Međutim, nikada u pravom smislu na parketu nije potvrdio takav izbor.

Smith je tokom četrnaest godina igranja u NBA ligi uglavnom mijenjao klubove, a nigdje nije ostavio upečatljivi trag. Sve je, dakle, krenulo s Golden Stateom, a još je nosio dresove Philadelphije, Minnesote, Detroita, Milwaukeeja, Denvera, Chicaga, Clevelanda i Oklahoma Cityja.

34-godišnji krilni-centar u ponedjeljak navečer je potpisao ugovor s Atlantom, te mu je to deseti klub u karijeri. Američki mediji zasad nisu objavili detalje ugovora.

Atlanta je prošle sezone igrala doigravanje, te je nakon 4-3 protiv Miamija u prvom krugu Istoka, poražena bez pobjede od Clevelanda u drugom.

Recimo da je Smith prošle sezone, igrajući za Oklahoma City, u 20 minuta na parketu prosječno ubacivao 6.6 poena, te imao 4.5 skoka po utakmici.

totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije