Yao zaustavio Howarda

Radiosarajevo.ba
Yao zaustavio Howarda

U dvoboju dva ponajbolja centara lige, Yao Ming i njegovi Houston Rocketsi nadigrali su Orlando koje predvodi Dwight Howard rezultatom 93:83. U središtu pozornosti bio je susret Minga i Howarda koji je dobio član Rocketsa.

"Svaki put kad se susretnem s njim, vidljivo je kako je snažniji, eksplozivniji, brži. Sve je teže igrati protiv njega, a u budućnosti on će biti još bolji." - pohvalio je svog protivnika kineski centar.

Rocketsi su dobili utakmicu sjajnom obranom kojom je dominirao obrambeni specijalist Ron Artest. Teksašani su svoje protivnike prisilili na samo 38 posto šuta. Yao Ming je predvodio svoj tim s 20 poena, 16 skokova i dvije ključne blokade, dok je najbolji kod Magica bio Rashard Lewis s 22 koša. Howard je imao 13 poena i deset skokova, iako je to solidan učinak, ipak je skromno za igrača njegovih sposobnosti.

New Orleans je napokon uspio svladati protivnika koji će igrati doigravanje, slavili su u Miamiju 93:87 nakon produžetka. Nakon teškog domaćeg poraza od Utah Jazza od prije dva dana, trener Hornetsa Byron Scott požalio se kako najbolji dvojac u njegovoj ekipi, Chris Paul i David West nema dovoljno kvalitetnu pomoć suigrača, i čini se da je kritika urodila plodom. Predrag Stojaković je odigrao ponajbolju utakmicu sezone s 24 poena i šest skokova čime se nadovezao na učinke dvojice najboljih igrača Hornetsa. No, još jednom se junakom pokazao Rasual Butler koji je nedavno pogodio pobjedničku tricu u Sacramentu, a sinoć je još jednom iz daljine poentirao, ovoga puta za produžetak. West je, pak, osam sekundi prije kraja produžetka dvicom donio svojoj ekipi vodstvo koju Dwyane Wade (32p, 7sk, 6as) i njegov Miami nije više mogao stići. Chris Paul je zamalo promašio triple double s 26 koševa, po devet skokova i asista, West je dodao 20, dok je Michael Beasley pomagao Wadeu s 25 poena.

Chicago Bullsi dokazali su da ipak imaju sposobnost odigrati dobro kada ovisi budućnost njihovog plasmana u doigravanje. Maksimalno koriste prednost domaćeg terena koji imaju u posljednjih 20 utakmica sezone, te su pobjedom nad New Yorkom 110:103 došli do 12. pobjede u posljednjih 13 domaćih susreta, te su još jedan korak bliži osiguravanju sedme pozicije na Istoku. Treba naglasiti da od posljednje četiri utakmica regularne sezone, Bullsi čak tri igraju u svojoj dvorani, tako da plasman u playoff ne bi trebao biti upitan.

"Svaka pobjeda je posebno vrijedna jer nam daje dodatno samopouzdanje, mogućnost da osjetimo kako je to pobjeđivati u kontinuitetu." - kazao je John Salmons koji je mnogo toga dobroga donio Chicagu nakon transfera iz Sacramenta.

Bullsi su velikim nizom od 15-0 preokrenuli minimalno vodstvo Knicksa u posljednjoj četvrtini, te su dokrajčili protivnike s pogođenih osam slobodnih bacanja uzastopce. Pet igrača Chicaga bilo je dvoznamenkasto, a predvodio ih je Kirk Hinrich s 25 poena, 19 je dodao Salmons, po 18 ubacili su Rose i Tyrus Thomas, dok je sa 17 koševa u pobjedi sudjelovao Ben Gordon.

Ukiću ponovno malo minuta

Gerald Wallace je postigao posljednja četiri poena za Charlotte u pobjedi na Philadelphijom 101:98, te je ukupno postigao 29, no sve će to vrlo vjerojatno biti premalo za sastav Bobcatsa koji su propustili iskoristiti mnoge prilike za pobjedama u posljednja dva tjedna koje bi im donijele bolju priliku da dođu do doigravanja. Ovako, to će se vrlo teško dogoditi. No, usprkos tome, Charlotte će imati najbolju sezonu otkada je formirana ova franšiza prije nekoliko godina. Raymond Felton je predvodio Bobcatse s 32 poena, Andre Miller je imao 23 koša kod Sixersa koji su nakon plasmana u playoff izgubili dvije utakmice zaredom.

Portland je pobjedom u Memphisu došao do petog slavlja u posljednjih šest susreta, te su nastavili žestoku borbu za četvrtu poziciju na Zapadu, mjesto koje u prvoj rundi doigravanja donosi prednost domaćeg terena. No, kako se sve razvija na Zapadu, Blazersi bi mogli doći i do trećeg mjesta, jedino se druga pozicija čini predalekom s obzirom da su je zacementirali Denver Nuggetsi. Iako su vodili većim dijelom susreta, Grizzliesi nisu uspjeli sačuvati vodstvo koje je potpuno preokrenuo Travis Outlaw svojim 11-tim poenom na susretu. Brandon Roy je bio najbolji Blazer s 24 koša.

Toronto Raptors - Atlanta Hawks 110:118
Charlotte Bobcats - Philadelphia 76'ers 101:98
Miami Heat - New Orleans Hornets 87:93 (produžetak)
Memphis Grizzlies - Portland Trail Blazers 93:96
Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs 89:99
Chicago Bulls - New York Knicks 110:103
Houston Rockets - Orlando Magic 93:83
Sacramento Kings - Los Angeles Lakers 104:122
Los Angeles Clippers - Minnesota Timberwolves 77:87

kosarka.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije