Yao Mingu se ne želi iz Rocketsa

Radiosarajevo.ba
Yao Mingu se ne želi iz Rocketsa


Yao Ming, 31-godišnji 229 centimetara visoki kineski centar Houston Rocketsa, nada se nastavku karijere u Houston Rocketsima premda mu ugovor s teksaškim NBA klubom ističe s krajem ove sezone...

Kineskim je novinarima najpopularniji tamošnji košarkaš u Šangaju izjavio da je njegov prioritet u ovom trenutku zaliječiti stresfrakturu u lijevom gležnju, zbog koje je morao prekrižiti i ovu NBA sezonu nakon samo pet odigranih uvodnih utakmica. Uskoro, kada se vrati u SAD, Ming namjerava početi s treninzima.

Njegova profesionalna budućnost, rekao je također, ovisi o pregovorima igračkog s udruženjem vlasnika NBA klubova glede novoga kolektivnog ugovora. Također, spreman je potražiti novi klub ukoliko više u Houstonu za njega ne bi bili zainteresirani.

Ovog su tjedna Rocketsi smijenili Ricka Adelmana, te trenutačno traže trećeg trenera od 2003. godine.

Ove su sezone, praktički druge uzastopne u potpunosti odigrane bez Kineza, Rocketsi na Zapadu za tri pobjede izgubili posljednje (8.) mjesto koje vodi u doigravanje, i to od Memphis Grizzliesa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije