Yao Ming kupio svoju bivšu ekipu

Radiosarajevo.ba
Yao Ming kupio svoju bivšu ekipu

Najbolji kineski košarkaš svih vremena, istovremeno i najpopularniji kupio je tim iz kineske lige, Šangaj Sharks u kojoj je započeo svoju profesionalnu karijeru.

Ming najvjerojatnije neće igrati idućih godinu dana zbog teške povrede stopala, a uskoro ga očekuje nova operacija. Međutim, preko svoje investicijske tvrtke, igrač Houston Rocketsa ima velikih poslovnih ambicija. Yao je prošle sezone zaradio 56 miliona dolara čime je najbogatiji kineski sportaš, a mediji u njegovoj zemlji nagađaju kako će za godišnje potrebe kluba iz Šangaja morati plaćati 20 miliona yuana, odnosno nešto više od dva miliona eura.

Sharksi su proteklu sezonu završili s najvećim financijskim minusom u posljednjih 14 godina i postojala je velika opasnost da će bankrotirati. Međutim, dolaskom Minga na čelo kluba, nastupit će stabilnije vrijeme.

"Odrastao sam u tom gradu, prve košarkaške korake napravio sam u Sharksima, sada mi je drago što sam u mogućnosti pomoći klubu da se osovi na noge.", kratko je izjavio centar Rocketsa.

kosarka.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije