Warriorsi ponovo pregazili Spurse: Curry i društvo uspješni kod kuće

Radiosarajevo.ba
Warriorsi ponovo pregazili Spurse: Curry i društvo uspješni kod kuće
Sjajnu utakmicu u okviru finalne serije Zapadne konferencije ponovo su odigrali košarkaši Golden State Warriorsa, koji su ponovo deklasirali ekipu San Antonio Spursa, ovog puta rezultatom 136:100.

Nakon velikog povratka u San Antoniju i pobjede poslije zaostatka od 25 razlike, Warriorsi su ovog puta dominirali tokom cijele utakmice, te maksimalno iskoristili prednost domaćeg terena, pred povratak na parket u Teksasu.

Na krilima maestralnog Stephena Curryja, koji je postigao 29 poena za 30 minuta provedenih na parketu, Warriorsi su stigli do pobjede koja im donosi ogromnu prednost u finalnoj seriji.

Uz Curryja, sjajnu rolu odigrali su i košarkaši sa klupe, što je u potpunosti odlučilo ovu utakmicu.

S druge strane, Spursi muku muče s povrijeđenim igračima, te tako u ovom susretu nisu mogli računati na povrijeđenog Kawhi Leonarda, jednog od nosioca igre teksaške ekipe. Također, odsutan je bio i Tony Parker, koji je već odavno završio sezonu.

Sigurno je da će nas do kraja finalne serije očekivati još mnogo uzbuđenja, posebno jer će u narednoj utakmici prednost domaćeg terena imati ekipa iz San Antonija. Naredna utakmica igra se u noći sa subote na nedjelju od 3 sata poslije ponoći, kada će izabranici Grega Popovicha tražiti prvu pobjedu i povratak u seriju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije