Vukoičić trener Bosne naredne četiri godine

Radiosarajevo.ba
Vukoičić trener Bosne naredne četiri godine

KK Bosna ASA BH Telecom će u subotu u Širokom Brijegu pokušati da izbori treću utakmicu, odnosno majstoricu u finalnoj seriji doigravanja Bosne i Hercegovine. Nakon nepredviđenog poraza na domaćem terenu u utorak, Bosna će na najvažnije gostovanje putovati na sam dan utakmice.

"Utakmicu u Sarajevu odredio je kraj prve četvrtine, kada smo vodstvo od 7 razlike ispustili za minutu i nismo uspjeli da se odvojimo na veću razliku. Možda je to upravo recept za pobjedu u Širokom, jer je vrlo bitno da od samog starta pokažemo po šta smo došli. Široki je u prvoj utakmici maksimalno iskoristio psihičku rasterećenost, sa kojom su doputovali u Sarajevo i kažnjavali su svaku našu grešku" prokomentarisao je trener Bosne Vukoičić.

Na press konferenciji upravo je trener Studenata bio udarna vijest. Vlada Vukoičić je potpisao novi, četverogodišnji ugovor sa Bosnom i sa njim na čelu kolektiv će praviti nove planove i koncepte. Ugovor je potpisan na opšte i obostrano zadovoljstvo, a direktor Bukva je javno pozdravio ovaj čin i izrazio zaista veliku radost .

"Ime Vlada Vukoičić u trenerskim vodama regiona, ali i šire kotira kao jedno od najzvučnijih, a sa ovim ugovorom pravimo veliku stvar. Sigurno je da se nećemo zaustaviti na ovome, jer planiramo da zadržimo i osovinu tima, ali naravno i da dovedemo nekoliko pojačanja koja bi trebala obradovati sve navijače Bosne", rekao je Bukva.

Široki u subotu priprema feštu

Odličnom igrom Široki je u utorak došao do velike 87:78 pobjede u Sarajevu kojom je napravio korak i pol prema osvajanju šestog naslova prvaka Bosne i Hercegovine.

Sudeći po atmosferi koja vlada ovih dana u Širokom Brijegu, malo ko od navijača Širokog sumnja da će njihov tim u subotu proslaviti titulu pred oko četiri hiljade navijača, te tako na najbolji način zaključiti ovu sezonu koja je počela teško, a završila ponovnim ulaskom u NLB ligu i mogućim osvajanjem novog domaćeg naslova.

U Širokom Brijegu se priprema velika fešta, ulaz u dvoranu bit će slobodan svima i nakon što se prošle subote slavio ulazak u NLB ligu, ove je u planu još spektakularnija proslava šestog naslova prvaka države i 12. ukupno otkako se igra zajednička liga. Međutim, oni trezveniji, a to su uglavnom stručni stožer i igrači, znaju da Široki neće imati nimalo lagan posao u subotu.

"Finale nikako nije gotovo. Bosna je odlična ekipa i očekuje nas jako teška utakmica. U košarci nikada ne znaš. Sve što želim je da bude puna dvorana i da navijanje opet bude onako sjajno. A mi ćemo se pobrinuti da odigramo što najbolje možemo", kaže igrač Širokog Ivo Josipović.

"Ja sam i tada govorio da imamo odličnu ekipu, ali da su nas ozljede puno usporile. Bili smo bez Špralje veći dio sezone, a kada se on vratio pokazalo se koliko nam znači njegova prisutnost", ističe Josipović.

Utakmicu između Širokog i Bosne po;inje u 20,00 sati, a utakmicu će prenositi BHT.

kkbosna.com/kosarka.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije