Vujošević: U vrlo teškim uvjetima ostvarili smo isto pobjeda kao i prvak Evrope

Radiosarajevo.ba
Vujošević: U vrlo teškim uvjetima ostvarili smo isto pobjeda kao i prvak Evrope
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u posljednjem susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo na gostujućem terenu od Belgije rezultatom 79:77.

Nakon utakmice Vujošević je još jednom podsjetio na veliki broj izostanaka u našoj reprezentaciji, a pohvalio je mladu ekipu predvođenu iskusnim Kikanovićem na velikoj borbi i odličnom povratku nakon teškog poraza od Francuske.

"Čestitam Belgiji na pobjedi. Moram da kažem da smo se pripremali u jako složenim uslovima, što zbog povreda, što zbog situacije sa NBA-om, kada je ovaj prozor zakazan pet dana nakon drafta. Imali smo dva NBA igrača koji nemaju ugovore - Nurkića i Musu. imali smo neopravdanih izostanaka, imali smo deset izostanaka. Bosna je mala država koja je trpila veliki odliv igrača, prije svega u Hrvatsku i Srbiju. Sada je to počelo da se dešava sa Turskom. Tako da je za nas svaki igrač važan i teško da možemo nadoknaditi jednog igrača, a ne deset.

Doživjeli smo težak poraz od Francuske i neki su pokušali da od toga poraza naprave našu sliku. Moram da kažem da je ova mlada reprezentacija u vrlo teškim uslovima, prije svega materijalnim, u najtežoj grupi, gdje su bili Francuska, Rusija, Belgija i Bosna uspjela ostvariti dvije pobjede i proći dalje. Toliko je imao i prvak Evrope - Slovenija. Zahvaljujem se igračima koji su u ovom teškom trenutku imali karaktera i osjetili obavezu da se odazovu. Ponosan sam kako su večeras igrali protiv jedne reprezenatacije koja je izuzetno snažna, na gostujućem terenu i poslije jednog teškog poraza. Pokazali smo da iako nismo pobijedili, zasluženo idemo u drugi krug", rekao je nakon utakmice selektor Vujošević.

Osim selektora Vujoševića govorio je i Edin Atić koji je utakmicu završio sa 16 postignutih poena

"Imali smo kući tešku utakmicu protiv Francuske, odnosno težak poraz. Teško je izaći iz tog poraza, teško ga je zaboraviti i došli smo ovdje da damo sve od sebe i pokušamo prenijeti bodove u drugi krug. Igrali smo maksimalno, dali smo sve od sebe i želim čestitati saigračima na borbi i Belgiji na pobjedi", rekao je Edin Atić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije