Vujošević ostao bez još dva igrača, tabor napustili košarkaši Igokee

Radiosarajevo.ba
Vujošević ostao bez još dva igrača, tabor napustili košarkaši Igokee
Nakon što je Alex Renfroe suspendovan, košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ostala je bez još dvojice igrača u pretkvalifikacionom ciklusu.

Naime, u dogovoru sa selektorom Dušom Vujoševićem, reprezentativci Nikola Gajić i Stefan Glogovac napustili su tabor reprezentacije i pridružili se pripremama aktuelnog prvaka BiH, ekipi Igokee.

S obzirom na sve ove okolnosti, Vujošević će za preostale dvije utakmice na raspolaganju imati samo dvanaest igrača, čime je selekcija dodatno smanjena i pored nedostatka brojnih standardnih prvotimaca reprezentacije, kao što su Teletović, Nurkić, Kikanović i drugi.

Podsjećamo, našoj reprezentaciji preostala su dva gostovanja u Slovačkoj i Armeniji, gdje će tražiti svoju priliku za ulazak u kvalifikacije za Mundobasket. Nakon četiri kola, BiH je na omjeru dvije pobjede i dva poraza, stoga nas očekuju dva teška susreta u kojima moramo izboriti pobjede ako želimo prolaz dalje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije