Vujošević odlučio na kojih 16 igrača će računati protiv Rusije i Francuske

Radiosarajevo.ba
Vujošević odlučio na kojih 16 igrača će računati protiv Rusije i Francuske
Stručni štab muške seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine na čelu sa selektorom Duškom Vujoševićem saopćio je danas uži spisak igrača za kvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Podsjećamo, prvi meč bh. reprezentacija odigrat će 24. novembra protiv selekcije Rusije, dok će 27. novembra gostovati Francuskoj.

Na spisku selektora Vujoševića za utakmice protiv Rusije i Francuske nalazi se sljedećih 16 imena:

Amar Gegić (Bayern), Nemanja Gordić (Budućnost), Sani Čampara (MoraBanc Andorra), Adi Zahiragić (Kakanj), Džanan Musa (Cedevita), Edin Atić (AEK), Almir Hasandić (Sloboda), Adin Vrabac (Iberostar Tenerife), Aleksandar Lazić (Mega Bemax), Nedžad Muratović (Sloboda), Milan Milošević (Promitheas Patra), Obrad Tomić (Partizan), Elmedin Kikanović (Monaco), Markus Lončar (Široki), Andrija Stipanović (Cedevita) i Emir Sulejmanović (Montekit Fuenlabrada).

U predstojećim kvalifikacijama bh. reprezentaciju predvodit će stručni štab na čelu sa selektorom Duškom Vujoševićem. Prvi pomoćnik je Mensur Bajramović, a treneri su Muris Memić, Aleksandar Ćikić i Osman Handžić.

Doktor reprezentacije je Hasan Tanović, a u stručnom štabu su i fizioterapeuti Elvir Bijedić, Amer SalihagićMedin Duškaj i direktor reprezentacije Siniša Kovačević.

Stručni štab izražava žaljenje zbog povrede standardnog bh. reprezentativca Nedima Buze, na koga se ozbiljno računalo u nastupajućim kvalifikacijama. Iz KS BiH Buzi su poželjeli brz oporavak i poručili da ga očekuju u februaru naredne godine, za kada je zakazan nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije