Vujošević ide na operaciju, želi da KSBiH preuzme rukovođenje timom

Fena
Vujošević ide na operaciju, želi da KSBiH preuzme rukovođenje timom
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Vujošević: Otputovao u društvu supruge
Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević 30. jula odlazi na ljekarska ispitivanja u specijalističku ustanovu u Istanbulu, od čijih rezultata zavisi da li će doći do transplatacije bubrega. 

"Taj zahvat ja čekam dugo i budući da sam svjestan zahtjevnosti čitave stvari želim da se zna da je ta operacija neodgodiva, ali i da činjenica što se ona vremenski poklapa sa završnom fazom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo mene ne čini mirnim", saopćio je Vujošević.

Zbog toga on želi da rukovodstvo Košarkaškog saveza (KS) BiH preuzme rukovođenje reprezentacijom za vrijeme njegovog bolničkog odsustva i perioda rehabilitacije.

Vujošević od reprezentativaca očekuje da se mobilišu za utakmice koje ih očekuju i odazovu se pozivu da dođu na pripreme i igraju za reprezentaciju BiH.

"Budući da sam potpuno svjestan neizvesnosti ishoda pregleda i operativnog zahvata, kao i dužine post operativnog toka ljudima koji vode KSBiH dajem prijedlog da u interesu reprezentacije Bosne i Hercegovine u ovom momentu, a prema svojim uvjerenjima i odgovornosti, donesu odluke o daljnjoj strategiji i u skladu s njom kadrovskim rješenjima", zaključio je Vujošević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije