Erdogana nazvao "manijakom": Enesu Kanteru prijeti četverogodišnji zatvor

Radiosarajevo.ba
Erdogana nazvao "manijakom": Enesu Kanteru prijeti četverogodišnji zatvor
Turskoj NBA zvijezdi Enesu Kanteru prijeti četverogodišnji zatvor u domovini zbog "vrijeđanja predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana".

Tužilaštvo optužuje profesionalnog košarkaša New York Knicksa da je na društvenim mrežama osramotio predsjednika Erdogana, izvijestio je dnevnik Sabah.

Kanteru će se suditi u odsustvu, a tužilaštvo traži četiri godine zatvora. Komentari poznatog košarkaša o turskom predsjedniku još u maju doveli su do izdavanja naloga za hapšenje, nakon čega je njegov turski pasoš proglašen nevažećim.

"Taj čovjek (Erdogan) je manijak! Te stvari me stvarno ne uznemiravaju, navikao sam. Ja sam u Americi i jedino fokusiran da izađem na teren, da igram košarku, da se zabavljam sa svojim saigračima, pobjeđujem i razmišljam o plej-ofu", rekao je danas Kanter, na pitanje da prokomentira podizanje optužnice u Turskoj.

Enes Kanter je veliki poklonik američkog islamskog propovjednika Fethullaha Gülena koga turske vlasti krive za pokušaj državnog udara u julu 2016. godine. Objavljeno je čak da je Kanter, nakon što ga se porodica odrekla, uzeo prezime Gülen. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije