Veliko je srce Bosanske Zvijeri: Nurkić nahranio gladne i u Hrvatskoj

6
Radiosarajevo.ba
Veliko je srce Bosanske Zvijeri: Nurkić nahranio gladne i u Hrvatskoj
Foto: Wikipedia / Jusuf Nurkić / Arhiva

Iako o svojim humanitarnim poduhvatima ne govori javno, poznato je da je srce slavnog bh. košarkaša Jusufa Nurkića veliko. Svoju humanost Nurkić je pokazao tako što je podržao još jednu akciju Pomozi.ba.

„U plemenitost Jusufa Nurkića i njegovu podršku u brojnim akcijama pomoći stanovništvu u Bosni i Hercegovini, mi u Pomozi.ba smo se itekako uvjerili. Porijeklom iz BiH, s adresom u Zagrebu, naš poznati košarkaš je ovaj put dar uputio za približno 1.200 korisnika pučkih kuhinja u Republici Hrvatskoj“, poručili su iz Pomozi.ba.

Posredstvom Pomozi.ba, 20.000 eura darovao je za deset Caritasovih pučkih kuhinja koje skrbe za korisnike u osam gradova i to Bjelovar, Knin, Daruvar, Požega, Čabar, Šibenik, Rijeka i tri pučke kuhinje u Zagrebu: Sv. Vinko Paulski, Sv. Josip i Sestre Božje ljubavi.

Direktor Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina izrazio je nadu da će velikodušna gesta koja povezuje uspješne sportaše i humanitarne organizacije potaknuti i druge javne osobe da prepoznaju na koji način mogu doprinijeti dobrobiti najugroženijih, često zanemarenih i marginaliziranih sugrađana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije