KSBiH / Vedran Bosnić odredio 12 igrača za Rigu, danas putovanje u Latviju

19. 02. 2020. u 14:35:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 9

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas putuju za Rigu, gdje će prekosutra odmjeriti snage sa domaćom selekcijom u sklopu 1. kola kvalifikacija za Eurobasket.

Kako nam je potvrdio generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan, Zmajevi će sa Sarajevskog aerodroma poletjeti za Beč u 15 sati, a zatim novim letom produžiti za latvijsku prijestonicu, prenosi SCSport.

Tamo će do utakmice, koja je na rasporedu u petak (18.30 sati po našem vremenu), odraditi tri treninga, uključujući i jedan šuterski na sam dan meča.

Selektor Vedran Bosnić odredio je ovih 12 igrača za susret u Rigi, koji će se naći u avionu: Andrija Stipanović (Cedevita Olimpija), Filip Adamović (Mons), Miralem Halilović (Orleans), Muhamed Pašalić (Krka), Kenan Kamenjaš (Spars), Edin Atić (Mega Bemax), Milan Milošević (Aris), Adin Vrabac (Spars), Aleksandar Lazić (Primorska), Emir Sulejmanović (Bilbao), Sani Čampara (Sloboda), Amar Alibegović (Virtus Roma).

Dakle, u Sarajevu ostaju Ismet Sejfić, Draško Knežević, Jure Zubac i Amar Gegić.

Oni će se naknadno ponovo priključiti ostalim reprezentativcima u Tuzli, gdje našu selekciju u ponedjeljak očekuje utakmica protiv Grka.

NEMA KOMENTARA