Uhapšen bivši košarkaš Milan Gurović - pretukao ženu i maloljetnu kćerku

Radiosarajevo.ba
Uhapšen bivši košarkaš Milan Gurović - pretukao ženu i maloljetnu kćerku
Foto: Kurir / Milan Gurović

Bivši košarkaš iz Srbije Milan Gurović priveden je juče nakon što je u stanu u Beogradu pretukao suprugu i maloljetnu kćerku.

Kako Blic saznaje, Gurović je u stanu nasrnuo na ženu i maloljetnu ćerku (16), a protiv bivšeg košarkaša podnijeta je krivična prijava zbog nasilja u porodici.

Za njega kažu da je jedan od najboljih šutera sa ovih prostora, a igrao je, između ostalog, za Barselonu, Perister, AEK, Unikahu, ali i za Crvenu zvezdu i Partizan.

Gurović je tokom prethodnih godina rijetko za medije govorio o detaljima iz privatnog života, ali je jednom prilikom istakao da je "kćerka naslijedila njegov karakter".

Jedne godine, na pitanje da li se kaje zbog tetovaže Draže Mihailovića, odgovorio je:

"Srbin, jesam nacionalista, ali u Srbiji, BiH i Hrvatskoj kada kažeš reč nacionalista, svi te smatraju šovinistom. Imam mogo drugara Bošnjaka od Mulaomerovića, Sinanovića, Teletovića, svih tih momaka, ali to me ne zanima. Ja to gledam. Stojim iza svega. Ne moraš da mrziš nikoga. Bolje biti dobar komšija nego loš. Imao sam problema i to je bilo onako malo i da ne kažem nepromišljeno. Amerikanci drže svoje zastave, BiH i Hrvati svoje, ja volim svoju. Ne kajem se, možda je moglo biti i drugačije. Poštujem tuđe stavove i drugačije gledam na ljude i na taj prokleti i nesrećni rat. Svi su izginuli, izginula je sirotinja, a niti jedan general nije poginuo na ratištu."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije