U20: BiH ostala u A-diviziji, selektorki priznanje za fair-play

Fena
U20: BiH ostala u A-diviziji, selektorki priznanje za fair-play
/ Foto: FIBA
Mlada ženska košarkaška reprezentacija BiH (U20) okončala je nastup na evropskom prvenstvu A divizije u portugalskom Matosinhosu na 11. mjestu.

Sa dvije pobjede i pet poraza naša selekcija je zadržala mjesto u A-diviziji čime je ostvarila zacrtani cilj.

Na ceremoniji završetka prvenstva, našoj selektorki Mari Lakić – Brčaninović dodijeljen je trofej za fair-play.

"Ovo je lijepo priznanje za mene, ali i za sve naše djevojke. Predstavnici FIBA-e čestitali su nam na korektnosti, kazavši kako smo reprezentacija s najboljim ponašanjem, jer se nismo raspravljali sa sudijama, mada im nismo bili miljenici", izjavila je Mara Lakić – Brčaninović.

Komplimente za nastup u Portugalu dobila je na službenoj stranici FIBA-e i naša najbolja reprezentativka, 17-godišnja Melisa Brčaninović.

U susretu za 11. mjesto protiv Švedske (80:61), mlada Tuzlanka ubacila je 40 poena što je, kako je objavljeno, "jedno od najblistavijih ostvarenja u cijeloj historiji U20 evropskih prvenstava".

Melisa Brčaninović postala je, naime, tek druga igračica u istoriji prvenstava koja je na jednoj utakmici postigla 40 poena. Inače, titulu evropskih prvakinja osvojila je Španija, druga je Italija, a treća Rusija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije