U znak sjećanja na Dražena Petrovića: Džanan Musa i evropske zvijezde na velikoj utakmici u Zagrebu

0
Radiosarajevo.ba
U znak sjećanja na Dražena Petrovića: Džanan Musa i evropske zvijezde na velikoj utakmici u Zagrebu
Foto: Sportal.rs / Džanan Musa na utakmici u čast Dražena Petrovića

U znak sjećanja na legendarnog Dražena Petrovića, najbolji košarkaši sa Balkana i trenutne evropske zvijezde okupili su se u Zagrebu da obilježe 60. godišnjicu njegovog rođenja.

Iako je prošlo 31 godina otkako je Dražen preminuo, večerašnja utakmica, predstavlja poseban gogađaj njegovoj izuzetnoj karijeri.

Dražen Petrović, koji je rođen 22. oktobra 1964. u Šibeniku i tragično izgubio život 7. juna 1993. u Denkendorfu, ostavio je neizbrisiv trag u svijetu košarke. U znak sjećanja na njega, u zagrebačkoj "Areni" okupili su se vrhunski košarkaši kako bi se prisjetili njegove genijalnosti i proslavili njegovu ostavštinu.

Tarik Filipović oduševljeno o Mostaru: "Iznova fasciniran ljepotama Hercegovine"

Tarik Filipović oduševljeno o Mostaru: "Iznova fasciniran ljepotama Hercegovine"

Utakmica je poseban događaj na kojem učestvuju dva tima: hrvatska reprezentacija i "Tim Dražen", predvođen hrvatskim trenerom Nevenom Spahijom i Željkom Obradovićem. Među zvijezdama koje igraju za "Tim Dražen" je i bh. košarkaš Džanan Musa, čiji je angažman posebno uzbudio ljubitelje košarke. Musa će biti jedan od ključnih igrača u timu predvođenom Obradovićem, što dodatno podiže značaj ove manifestacije.

Reprezentacija Hrvatske predvođena je igračima kao što su Goran Filipović, Mario Hezonja i Dario Šarić. Posebni gosti ovog događaja uključuju nedavno penzionisane zvijezde kao što su Goran Dragić, Luka Dončić, Bojan Bogdanović i Ivica Zubac

Organizatori su obećali uzbudljiv i kvalitetan meč, u čast Draženu Petroviću, za koga je bilo važno da se utakmica ne pretvori u samo revijalnu igru. Ova noć će nesumnjivo biti jedan od najsvjetlijih trenutaka u košarkaškoj historiji Balkana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije