U meču protiv Mađarske povrijedili se Gordić i Đedović

Radiosarajevo.ba
U meču protiv Mađarske povrijedili se Gordić i Đedović

Nakon poraza od Mađarske kašarkašku reprezentaciju BiH nisu zaobišli ni problem sa povredama. U meču protiv Mađara povrijedili su se Nemanja Gordić i Nihad Đedović. Ozbiljnija je povreda Gordića, ali ljekarska ekipa bh. reprezentacije učinit će sve da se ovaj košarkaš što prije vrati u redove naše ekipe.

“Još uvijek je rano govoriti o njihovom zdravstvenom stanju, ali vjerujem da će biti u sastavu za naredne mečeve” , kaže Sabit Hadžić selektor košarkaške reprezentacije BiH, prenosi portal SCSport.

Hadžić se osvrnuo i na naredni meč naše reprezentacije protiv Velike Britanije, za koju kaže da je možda i najkvalitetnija selekcija u grupi.

“Jasno je da je moramo savladati Britance pred našim navijačima, ako želimo ostati u trci za plasmanom na Evropsko prvenstvo. Iako nas je poraz od Mađara poljuljao ništa još nije izgubljeno. Najvažnije je da imamo bolji međusobni duel sa Britancima i Makedoncima, odnosno da slavimo u gostima protiv jednog od pomenuta dva tima", kaže Hadžić.

Selektor naše reprezentacije smatra da samo sa pobjedama u gostima možemo na EP.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije