Tužno: Tragično preminuli srbijanski trener u posljednjem intervjuu govorio kako 'uživa u životu'

0
Radiosarajevo.ba
Tužno: Tragično preminuli srbijanski trener u posljednjem intervjuu govorio kako 'uživa u životu'
Foto: USA Today / Dejan Milojević

Dejan Milojević (46), srbijanski košarkaški trener, kojem je zadnji posao bio onaj pomoćnog trenera Golden State Warriorsa, preminuo je u 46. godini od posljedica srčanog udara.

Milojević je doživio infarkt tokom timske večere, nakon čega je odvezen u bolnicu. Prve informacije govorile su da je stabilno, ali nažalost završilo je tragedijom.

Milojević je bio jedan od najtalentiranijih mladih trenera u Srbiji. S Megom je uzeo srbijanski Kup, a nakon toga bio je trener Budućnosti. Zatim je otišao u NBA ligu, gdje je od 2021. radio je u Golden Stateu, s kojim je osvojio i NBA prsten u sezoni 2021./2022.

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

Osim trenerskih uspjeha, Milojević je imao i sjajne rezultate kao igrač. Tri puta je bio MVP ABA lige s Partizanom. S reprezentacijom Srbije i Crne Gore je osvojio i zlato na Europskom prvenstvu u Turskoj 2001. godine.

Povrh svega navedenog, Milojević je u Srbiji, ali i gdje je god igrao i trenirao, bio omiljen zbog požrtvovnosti, predanosti i vedrog duha. Zato ga oplakuju od Srbije do Amerike.

@popmita2

#dejanmilojevic #kosarka #srbija #bcpartizan #grobari #partizan #beograd #yugoslavia #balkantiktok #popmita2 #nikolajokic #podgorica

♬ original sound - Александар Лазић

Nakon njegove šokantne smrti viralan je postao zadnji Milojevićev intervju, objavljen prije desetak dana. Tačnije, odgovor na jedno pitanje u njemu: "Šta stvarno želiš kao trener?"

Milojević je odgovorio: "Nemam takvih želja. Želim da mi svaki dan i svaka godina budu veseli i lijepi. Uživam u trenutku i to je najbolja stvar koju sam naučio u ovim mojim možda ne zrelim, ali svakako zrelijim godinama. Volim 40-e jer u njima sam naučio uživati u trenutku. Kao klinac s 20 i nešto sam uvijek jurcao i tražio nešto, bio nestrpljiv. Sad me baš briga. Dobro mi je ovako kako mi je sada i daj da to što duže traje", bile su njegove riječi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije