Tužan dan za svjetsku košarku: Preminuo 2,24 cm visoki Letuni (28)

0
Radiosarajevo.ba
Tužan dan za svjetsku košarku: Preminuo 2,24 cm visoki Letuni (28)
Foto: Marca / Preminuo košarkaš Bienvenu Letuni

Bienvenu Letuni, 224 centimetra visok košarkaški centar kojeg je kao 15-godišnjaka doveo španski Juventut, preminuo je u 28. godini.

Španski klub doveo je kongoanskog dječaka 2009. godine, impresioniran visinom i rasponom ruku od 242 cm mladića koji je zakucavao bez da se morao odraziti s parketa. Vijest o smrti mladog čovjeka potvrdio je i Carlos Jimenez, jedan od pokretača košarkaškog portala Solobasket.

Jimenez je na Twitteru napisao da je prije dvije godine upozorio na zdravstveno stanje momka koji se nije uspio košarkaški probiti među profesionalce.

Zemljotres uzdrmao Bosnu i Hercegovinu: 'Probudilo me...'

Zemljotres uzdrmao Bosnu i Hercegovinu: 'Probudilo me...'

Nakon toga se vratio u Kongo gdje su nastavljeni njegovi zdravstveni problemi, a neimaština ga je onemogućila da se bolje brine o sebi. Prošle godine zarazio se tuberkulozom.

Prije nego što je odustao od košarke, Letuni se pokušao nametnuti kroz kampove u kojima afrička djeca imaju priliku pred skautima pokazati koliko su dobri, piše Index

Kroz jedan od takvih kampova prošao je i Serge Ibake, NBA prvak s Toronto Raptorsima te osvajač europskog zlata i olimpijskog srebra sa španskom reprezentacijom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije