Strašna tragedija potresla region: Preminula Žana Lelas

0
Radiosarajevo.ba
Strašna tragedija potresla region: Preminula Žana Lelas
Foto: Dalmacijadanas.hr / Preminula košarkašica Žana Lulas

Žana Lelas jedna je od najuspješnijih hrvatskih košarkašica u historiji, ali sportski uspjeh nije joj donio potpunu sreću.

Ova 51-godišnjakinja tragično je preminula.

Žana Lelas bivša je hrvatska košarkašica, osvajačica srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine, piše Večernji.hr.

Pao je novi snijeg. Evo kakvo će vrijeme biti do subote, i gdje se u BiH očekuje promjena vremena

Pao je novi snijeg. Evo kakvo će vrijeme biti do subote, i gdje se u BiH očekuje promjena vremena

Nastupajući za ŽKK Croatia, 1995. bila je treći strijelac sezone u Kupu Lilliane Ronchetti, s prosjekom od 20,9 poena po utakmici.

Vodila je Košarkašku akademiju Žana Lelas, koja je polako ali sigurno postala jedan od najboljih ženskih košarkaških kolektiva u Hrvatskoj posljednjih godina.

Klub je osnovan u julu 2016. godine. Do osnivanja je došlo zbog općenito lošeg stanja u kojem se nalazila ženska košarka na području Grada Splita.

Upravo u akademiji joj je pomagao i njen suprug Vjekoslav Lokica, inače nogometni trener.

Nekadašnji je trener nogometaša Šibenika (u dva navrata), Osijeka, Rijeke, Marsonije, Posušja, Hrvatskog dragovoljca, Zagreba, Splita...

"Mi smo klub koji funkcionira praktički bez ikakve financijske pomoći Grada, sponzora... Financiramo se iz članarina, pomažu nam i roditelji, pa je logično da naša najbolja djeca prelaze u KK Split, koji nam ustupa dvoranu na Gripama. Trenutačno u mlađim kategorijama KK Split nastupa 10 do 15 dječaka koji su bili kod nas", rekao je prije dvije godine Vjekoslav Lokica

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije