Tuča košarkaša Leotara i Slobode

Radiosarajevo.ba
Tuča  košarkaša Leotara i Slobode
Print Screen / KK Leotar KK Sloboda

Košarkaško prvenstvo BiH ulazi u završnicu, a prava drama viđena je u Trebinju gdje su igrali Leotar i Sloboda.

Gosti su na kraju slavili 109:100 poslije produžetka, ali tek poslije prave drame pošto je meč prekinut u trećoj četvrtini kada je izbila tuča na terenu.

Meč u Trebinju prekinut je dvije minute prije kraja četvrtine pri rezultatu 74:62 za domaće nakon što je na terenu izbilo novo koškanje i tuča igrača.

Božo Đurasović i Đorđe Lelić imali su čarki tokom meča, a nakon što je Lelić nasrnuo na Milidragovića došlo je do novog koškanja između Đurasovića i Lelića, piše SportCentar.

Ubrzo se sve smirila, ali je Strong potom gurnuo Milidragovića i ponovo su se strasti razbuktale.

Na kraju je trener Slobode Damir Mulaomerović povukao ekipu sa terena.

Nekadašnji košarkaš je, međutim, nakon deset minuta vratio ekipu i meč je nastavljen, ali bez nekoliko isključenih igrača, pa i trenera Leotara Dražena Šegrta koji je ranije isključen kada je ušao u teren sa smiri Đurasovića i Lelića.

Kod Slobode su isključeni Lelić, Strong i Miličević, a kod Leotara Milidragović, Đurasović i Ninković. Posljednja dvojica ujedno su bili i najbolji pojedinci kod Leotara i njihov izostanak itekako se osjetio do kraja meča.

Leotar je imao dva slobodna bacanja za pobjedu, ali je Mijović promašio jedno i meč je otišao u produžetak u kojem je Sloboda stigla do pobjede 109:100.

Iz trebinjskog kluba su najavili “treće poluvrijeme”:

“Nakon jučerašnje utakmice, podnesena je službena žalba na suđenje u utakmici protiv Slobode.

Asistent trenera Leotara, Milan Komar dao je izjavu za medije:

‘Imali smo šut za pobjedu, nema šta da se zamjeri momcima, odigrali su maksimalno, druge stvari su uticale ovdje, nesportske, ali obezbjedili smo plasman u Ligu za prvaka, idemo dalje, uzdignute glave’.

U posljednjem kolu regularnog dijela, gostujemo u Banjaluci, ekipi Borca”, naveo je KK Leotar na svom Facebook nalogu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije