Trener Hrvatske Stipe Bralić pokazao veličinu i oduševio cijelu BiH

0
Radiosarajevo.ba
Trener Hrvatske Stipe Bralić pokazao veličinu i oduševio cijelu BiH
Foto: FIBA / Fenomenalna Jones uništila snove Hrvatske

U kvalifikacijskoj utakmici za plasman četvrtfinale Eurobasketa, ženska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je Hrvatsku 80:69 i tako izborila historijski plasman među osam najboljih selekcija Europe.

Dominantna Jones u dresu BiH susret je okončala s 24 poena i 17 skokova, dok je Ivana Dojkić predvodila Hrvatsku s 22 poena.

Selektor Hrvatske Stipe Bralić pokazao je veličinu i odmah na startu čestitao BiH na pobjedi.

Čestitke reprezentaciji Bosne i Hercegovine na pobjedi. U prvom poluvremenu smo igrali dosta dobro, zatvarali smo odlično Jones i Gajić, vodili nekoliko poena razlike. One su igrale jako agresivnu obranu u pluća na Dojkić i Slonjšak.

Izmorile su ih, a mi smo u skraćenoj rotaciji odigrali u kratkom vremenu dvije izuzetno teške utakmice. Jones je svojom kvalitetom u zadnjih pet minuta pogodivši dvije trice sa sedam metara preko ruke, a i zatvaranjem reketa svih 40 minuta, riješila utakmicu.

Otjerala nas je od koša, a nama je bilo teško bez brze igre u igri pet na pet izdominirati. Nismo imali toliko igračica za rotaciju, pogotovo nakon što je Periša ozlijedila koljeno u prvoj četvrtini, Nedostajalo je svježine na kraju da materijaliziramo dobru igru. U završnici su one pogodile apsolutno sve što su uputili na koš, jedno pet-šest trica.

Jones ih je povukla svojom ekstra klasom. Curama mogu samo čestitati. Ovo je jedna izuzetni mlada ekipa s prosjekom godina ispod 25. Za njih vrijeme radi. Ovo im je prvi nastup na jednom velikom natjecanju. Sigurno da im nije bilo lako. dale su sve od sebe.

Prošli smo prvi krug i šteta za ovu utakmicu. Da je bio još jedan dan odmora možda bi sve to izgledalo bolje, možda bi imali više snage, ali u pozicionoj igri je jako teško igrati protiv Bosne i Hercegovine s Jones u reketu”, kazao je Bralić, prenosi Hrvatski košarkaški savez.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije