Tragična greška: Ubijen NBA košarkaš

Anadolija
Tragična greška: Ubijen NBA košarkaš
/ Foto: New Orleans Pelicans
U pucnjavi u teksaškom gradu Dallasu ubijen je 23-godišnji košarkaš NBA momčadi New Orleans Pelicansa.

Prema pisanju američkih medija, Bryce Alexander Dejean-Jones je upucan u zgradi iz vatrenog oružja u trbuh te je iskrvario na putu do bolnice. Policija je saopćila kako je identifikovan počinilac.

Prema tvrdnjama očevidaca, Jones je bio u posjeti svojoj djevojci koja je preselila u novi stan.

"On je te noći ušao u pogrešan stan na trećem spratu umjesto na četvrtom. Pokušao je nasilno ući u tuđi stan i zbog toga je upucan", rekao je jedan od stanovnika zgrade. 

Smrt svog igrača potvrdio je i njegov klub iz New Orleansa.

"Sa dubokom tugom potvrđujemo da je Bryce Dejean-Jones umro. Užasnuti smo zbog gubitka života ovog mladog čovjeka, koji je imao obećavajuću budućnost pred sobom. Naše misli i molitve su sa njegovom porodicom u ovim teškim trenucima", saopćila je njegova ekipa iz New Orleansa.

Jonesov kolega, košarkaš Minnesote Shabazz Muhammad oglasio se na Twitteru napisavši da je "upravo izgubio svog najboljeg prijatelja, brata".

Jones je u NBA ligi debitovao ove godine kada je i potpisao trogodišnji ugovor s Pelicansima. Ove sezone je igrao 20 minuta po utakmici i postizao u prosjeku 5,6 poena. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije