Tragedija nakon večere s Alenom Islamovićem: Poginuo slavni jugoslovenski košarkaš

Radiosarajevo.ba
Tragedija nakon večere s Alenom Islamovićem: Poginuo slavni jugoslovenski košarkaš

Nekadašnji jugoslovenski košarkaški reprezentativac Blagoja Georgievski "Buštur" (70) poginuo je u saobraćanoj nesreći u Skoplju.

Policija Sjeverne Makedonije je saopćila da se nesreća desila sinoć oko 23 sata kada je vozilo VW Caddy kojim upravljao popularni "Buštur" udario u betonski žardinjeru. Georgievski je poginuo na mjestu nesreće, a njegovo tijelo je dato na obdukcijiu, prenosi Koš.

Popularni makedoski košarkaš je prije nesreće večerao s bivšim pjevačem "Divljih jagoda" i "Bijelog dugmeta" Alenom Islamovićem koji je to objavio na Facebooku.

Blagoja Georgievski je rođen 15. oktobra 1950. u Skoplju, a bio je jedan od simbola KK Rabotnički.

U dresu reprezentacije Jugoslavije je osvojio srebrnu olimpijsku medalju u Montrealu 1976. godine (igrao u timu s Bosninim zvijezdama Delibašićem i Varajićem), srebrnu medalju na Europskom prvenstvu 1971. i zlatne medalje na Mediteranskim igrama 1971. i 1975. godine.

Bio je o potpredsjednik Makedonskog olimpijskog komiteta koji je istakao da je Georgievski igrama u dresu Rabotničkog i jugoslvenske reprezentacije "s pravom zaslužio epitet najboljeg košarkaša stoljeća u Makedoniji".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije