Haos u finalu ABA lige: Sudije u Beogradu gađali topovskim udarima, pljuvali po njima

1
Radiosarajevo.ba
Haos u finalu ABA lige: Sudije u Beogradu gađali topovskim udarima, pljuvali po njima
Printscreen / Totalni haos u finalu ABA lige

Totalni haos dogodio se na košarkaškome derbiju između Partizana i Crvene zvezde.

U beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić" igrala se treća utakmica finala ABA lige kada su 57 sekundi prije kraja, pri vodstvu Partizana 68:65, sudije napustile parket.

Navijači domaćeg Partizana gađali su sudijsku trojku upaljačima i raznolikom pirotehnikom, a nekom su trenutku odjeknuli i topovski udari.

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Nisu samo djelitelji pravde bili na nišanu. Domaći su navijači, kao i u prvim dvjema utakmicama, gađali i košarkaše Crvene zvezde svime i svačime. Sudijama je stoga u nekome trenutku dozlogrdilo te su prišli zapisničkom stolu.

Partizanov Amerikanac Kevin Punter pogodio je tricu za vodstvo, a u tom je trenutku trojka napustila parket jer su ih navijači zasuli pljuvačkama, svakojakim predmetima i pozamašnim pirotehničkim sredstvima, da bi potom u dvorani red pokušala uvesti interventna policija.

Sudije Matej Boltauzer (Slo), Uroš Nikolić (Srb) i Milan Nedović (Slo) nisu se htjeli vratiti na parket dok se situacija ne primiri.

Na kraju su ipak popustili i vratili se nakon punih 25 minuta, a Partizan je slavio 70:67 te je time smanjio prednost, sada je 2:1 za Crvenu zvezdu.

Pobjednik će izboriti mjesto u Euroligi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije