Tony Parker objavio povlačenje iz košarke: Vrijeme je za rastanak

O. K.
Tony Parker objavio povlačenje iz košarke: Vrijeme je za rastanak
Foto: EPA / Tony Parker

Četverostruki osvajač NBA lige sa San Antonio Spursima, Tony Parker, objavio je da se nakon 18 godina igranja, povlači iz košarke.

"Najbolje momente sam doživio igrajući u NBA i za moju reprezentaciju, ali je sada vrijeme rastanka", objavio je Parker na svom Twitter profilu. 

Legendarni plejmejker iz Pariza je stigao u NBA ligu 2001. godine, kada su ga Spursi draftovali u prvoj rundi drafta sa 28. mjesta.

Sa Timom Duncanom i Manuom Ginobilijem osvojio je tri naslova prvaka, a posljednju titulu uzeo je 2013. godine kada su pobijedili Lebronov Miami i pokazali da je u NBA uvijek postojala velika trojka. Upravo će Lebron, odnosno Ray Allen, spriječiti Spurse da osvoje i peti šampionat.

Sa francuskom reprezentacijom je u Ljubljani 2013. osvojio i zlato. Jedini je NBA igrač koji nikada nije odbijao poziv svoje reprezentacije. 

Tony Parker ostat će upamćen kao jedan od najboljih plejmejkera lige, a sigurno i najbolji defanzivac na svojoj poziciji.

Čak je i sam Greg Popovich, koji je zaslužan za Tonyjev dolazak u SAD rekao da ne može da vjeruje kako jedan igrač od 36 godina može igrati dobru defanzivu i kretati se kao Tony Parker.

Zasigurno je da će Tonyjev broj biti povučen iz upotrebe jer to je ono što je, nakon 18 godina i zaslužio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije