Thunder 'ukrao' prednost domaćeg terena Warriorsima

Fena
Thunder 'ukrao' prednost domaćeg terena Warriorsima
FOTO: EPA / Thunder vs. Warriors
Oklahoma City Thunder nanio je prvi domaći poraz košarkašima Golden State Warriorsa 108:102 i poveo 1:0 u finalu Zapadne konferencije NBA lige.

Warriorsi su bolje otvorili susret. Postepeno povećavali svoju prednost te su na poluvrijeme otišli s 13 koševa "viška" (60:47).

Međutim, u nastavku su gosti zaigrali puno bolje. U trećoj četvrtini ubacili su 38 koševa i u zadnji period igre ušli sa zaostatkom od samo 3 poena (88:85).

U preostalih 12 minuta Thunder je zaustavio napad Warriorsa, dopustivši mu samo 14 poena u toj četvrtini, te došao do prve pobjede u seriji na četiri pobjede 108:102.

Oklahomu je do pobjede predvodio dvojac Kevin Durant (26 poena, 10 skokova), Russell Westbrook (27 poena, 12 asistencija), dok su kod Warriorsa Stephen Curry s 26 poena, 10 skokova i 9 asistencija, ali i 7 izgubljenih lopti, te Klay Thompson s 25 poena i 9 skokova bili najučinkovitiji.

Druga utakmica konferencijskog finala igra se u srijedu, također, u Oaklandu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije