Teletović ubacio 23 poena u pobjedi Caje, Varda najkorisniji igrač 8. kola

Radiosarajevo.ba
Teletović ubacio 23 poena u pobjedi Caje, Varda najkorisniji igrač 8. kola


Jučer je kopletirano osmo kolo košarkaške Eurolige, a dva naša igrača su briljirla u pobjedi svojih timova, Nihad Đedović u porazu Lottomatice ubacio samo jedan koš.

Sjajni Mirza Teletović postigao je 23 poena u pobjedi Caja Laboral koja je na svom parketu savladala Khimki rezultatom 89:8.

Centar Asseco Prokoma i reprezentacije BiH Ratko Varda ponio je epitet najkorisnijeg igrača (MVP) 8. kola Eurolige s vrijednosnim indeksom 31.

Prokom je na domaćem parketu poražen od Žalgirisa 72-69, a Varda je postigao za sebe rekordnih u karijeri 25 koševa (šut za dva 10-12), uz osam skokova, dvije ukradene lopte i jednu blokadu. Varda je tako postao prvi igrač Prokoma koji je ikad ponio epitet MVP-a pojedinog euroligaškog kola.

Beogradski Partizan porazen je na gosovanju u Izraelu od Maccabija rezultatom 76:62. Najefikasniji na parketu je bio Lior Eliyahu sa 16 koševa, dok kod Beograđana najraspoloženiji bio Curtis Jerrells koji je ubacio 13 poena.

Unicaja je na svom terenu slavila protiv Olympiacosa, a najraspoloženiji u domaćoj ekipi je bio Saul Blanco koji je postigao 21 poen.

Đedović je ubacio samo jedan poen u teškom porazu Lottomatice kod Real Madrida.

radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije