Teletović otkazao nastup za BiH

Radiosarajevo.ba
Teletović otkazao nastup za BiH

Sreća je izgleda okrenula leđa košarkaškoj reprezentaciji BiH budući da se nakon otkaza Sutona i Ikonića, i Mirza Teletović pridružio pomenutom dvojcu, te je već sada je sasvim izvjesno kako bivši igrač Sloboda Dite neće nastupiti u baražu za evropsko prvenstvo.

"S obzirom na povrede zbog kojih se, kako mi je rekao, u ovom momentu ne može ni kretati bez bolova, Teletović neće igrati u baražu. To je sigurno hendikep za nas. Jedina dobra okolnost je to što na Teletovićevoj poziciji imamo još kvalitetnih igrača pa se nadam da ćemo nadoknaditi njegovo odsustvo", rekao je selektor Bajramović za dnevni avaz.

Šanse bez najboljeg bh košarkaša za plasman na evropsko prvenstvo su zaista minimalne ali ostaje nejasno da li je jedna povreda zaista razlog za otkazivanje.

Svi koji su košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine pratili u proteklom periodu će se sjetiti da je upravo Mirza Teletović još za vrijeme kvalifikacija za eurobasket u Španiji najavljivao svoj odlazak iz reprezentacije, te se može zaključiti da njegova trenutna odluka i ne predstavlja preveliko iznenađenje.

Treba napomenuti da je upitan dolazak i Saše Vasiljevića ali selektor Bajramović će, kako kaže obaviti još jedan razgovor sa Vasiljevićem i Ikonićem.

Na kraju ostaje nada da do početka priprema neće biti dodatnih otkazivanja i da će bh. reprezentativci i pored svih problema izboriti plasman na EP.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije