Telemach košarkaški kamp i Džanan Musa na Bjelašnici

Radiosarajevo.ba
Telemach košarkaški kamp i Džanan Musa na Bjelašnici
Prvog jula počinje drugi po redu Telemach košarkaški kamp za dječake i djevojčice Bjelašnica 2018. u čijem će radu sedam dana učestvovati oko 100 dječaka i djevojčica iz cijele BiH, uz 12 trenera.

Kamp traje sedam dana u jednoj polaznoj grupi. Zaštitno lice ovogodišnjeg kampa je reprezentativac BiH, Džanan Musa, koji će održati radionicu s polaznicima.

Jedno od najzvučnijih trenerskih imena na ovim prostorima, Pino Grdović, također svoje bogato znanje prenijeti na učesnike kampa i biti jedan od trenera samog događaja.

Kamp će se održati u saradnji više klubova i to KK Koš,ŽKK Konjic,KK i ŽKK Tešanj,KK Željezničar,KK Kiseljak i KK Igman Istočna Ilidža, KK Modriča.

Povodom organizacije kampa za četvrtak je planirana konferencija za medije (10.30 sati, kafić Dvorane Mirza Delibašić Skenderija), na kojoj će novinari saznati više detalja.

Kompanija Telemach, generalni sponzor kampa, osigurala je ukupno pet tableta za najuspješnije pojedince kampa po izboru trenera.

Sponzori kampa su NLB banka,BH Gas, Kreis, a za vrhunski izgled svih polaznika pobrinut će se kompanija No1.

Treba napomenuti da ovogodišnji kamp predstavlja početak jednog novog razdoblja afirmacije mladih igrača iz BiH, koji će imati doticaj sa našom košarkaškom zvijezdom, Džananom Musom kao i sa mnogo trenera svjetskog kalibra.

Sama radionica će ponuditi jedan novi pogled na svijet profesionalnog sporta svim polaznicima kampa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije