TAU na koljenima, Barcelona prošla dalje

Radiosarajevo.ba
TAU na koljenima, Barcelona prošla dalje

Košarkaši Barcelone plasirali su se kao posljednji na Final Four Eurolige.

Premda su u seriji gubili s 2:1, košarkaši Barcelone su prvo izjednačili omjer protiv TAU Ceramice pobjedom u gostima, u Vitoriji, a u četvrtak su u svojoj BlauGrani svladali aktualnog španskog prvaka 78:62.

Od prve minute je Barça preuzela kontrolu igre, te u niti jednom trenutku ogleda nije dopustila TAU Ceramici da udahne u petu utakmicu neizvjesnost. Sjajno je tim predvodio Jaka Lakovič (14 poena, tri asistencije), a Juan Carlos Navarro (19 poena, 5-8 za tri poena) je bio nemilosrdan u realizaciji. Priključio im se novom raskošnom igrom i Ersan Iljasova (17 poena, devet skokova i četiri asistencije), najbolji igrač utakmice.

Mirza Teletović u skoro pola sata provedenih na parketu upisao je 5 poena 5 skokova i dvije asistencije.

Isto tako, jako je bila bitna obrambena rola na Igoru Rakočeviću (10 poena, ali i tri izgubljene lopte) koji je veliki dio utakmice bio nevidljiv, te nije mogao povezati razbijene redove svog tima.

Utakmica je bila razriješena krajem treće četvrtine kada je Barcelona povela 58-44, a tokom zadnjih deset minuta su podigli prednost i na 20 razlike, te su se u završnici imali vremena i opustiti.

Tako će se na Final Fouru koji se održava od 1. do 3. maja u Berlinu, u polufinalu, sastati grčki klubovi Olympiacos i Panathinaikos, a u drugom polufinalu Barcelona i branitelj naslova prvaka, moskovski CSKA.

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije