Tau dočekuje Barcelonu, Partizanu zadnja šansa protiv CSKA

Radiosarajevo.ba
Tau dočekuje Barcelonu, Partizanu zadnja šansa protiv CSKA

Košarkaši TAU Ceramice i Barcelone u utorak igraju treću utakmicu četvrtine finala Eurolige. Obje ekipe ostvarile su po jednu pobjedu u Barceloni (75:84, 85:62), tako da ćemo dvoboj ove dvije ekipe gledati i u četvrtak.

TAU, našeg Mirze Teletovića u naredna dva susreta ima prednost domaćeg terena, te će pokušati slaviti u oba susreta kako bi izborili polufinale i izbjegli odigravanje pete utakmice sa katalonskim klubom.

U beogradskoj Areni Partizan će dočekati prvaka Evrope ekipu CSKA. Moskovljani imaju predsnost od 2-0 (56:47, 77:50). Crno-belim je ovo posljednja šansa da nastave borbu za polufinale, jer u slučaju nove pobjede CSKA pitanje prvog polufinaliste biće riješeno.

"Osnovni cilj nam je bio da zaustavimo Smodiša, međutim to je ostavilo prostor Lorbeku, koji je jako napredovao. U četiri utakmice s njima maksimalno smo se borili. Ako nešto nije valjalo, to je bilo zbog preopterećenja, izgubili smo instinkt samopouzdanja, što nije alibi, premda sam kretajući za Rusiju rekao da nema razloga za optimizam", kaže trener Partizana Dušk Vujošević.

Igrtači Partizana vide prednost u gromoglasnoj podršci njihovih navijača, od kojih očekuju sportsko ponašanje i navijanje.

Montepaschi na svom parketu dočekuje Panathinaikos. Ove dvije ekipe su u Atini ostvarile po jednu pobjedu u međusobnim susretima (90:85, 79:84).
Montepaschi za kojeg nastupa Hanry Domercant mora pobjediti u obje utakmice u Sieni kako bi osvijetlile obraz talijanske košarke. Sijena je jedina ekipa koja nastupa u četvrtfinalu Eurolige a da dolazi sa Čizme.

Olympiacos je u prva dva susreta slavio protiv madridskog Reala (88:79, 79:73) i kraljevskom klub se nalazi u dosta teškoj situaciji da pred svojim navijačima pokuša ostvariti obje pobjede kako bi izborio petu utakmicu u Atini u kojoj bi tražili prolazak dalje. Grcima je sa druge strane, dovoljna jedna pobjeda u iz dvije utakmice u Madridu.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije