Tanjević će voditi Tursku i na EP-u naredne godine

Radiosarajevo.ba
Tanjević će voditi Tursku i na EP-u naredne godine


Ugledni košarkaški stručnjak Bogdan Tanjević (63) potvrdio je da će voditi reprezentaciju Turske i na Evropskom prvenstvu u Litvi sljedeće godine.

Crnogorski trener je početkom ove godine obolio od raka debelog crijeva zbog čega je bilo upitno hoće li biti na klupi Turske na Svjetskom prvenstvu kojem je ta država bila i domaćin. Tanjević se ipak na vrijeme oporavio i na kraju odveo Turke sve do finala u kojem su poraženi od SAD-a.

Upravo je zbog toga Tanjeviću na prigodnoj svečanosti dodijeljeno tursko državljanstvo kao znak zahvalnosti za sve što je napravio za tamošnji razvoj košarke. Tom je prilikom stručnjak koji je 1979. odveo košarkaše sarajevske Bosne na evropski tron izjavio da odlazak u Italiju, gdje radi kao sportski direktor rimske Lottomatice, za njega ne znači i oproštaj od Turske.

"Sljedeće godine, uprkos zdravstvenim problemima, namjeravam voditi tursku reprezentaciju na EP-u", potvrdio je Tanjević koji je prošle sezone bio i trener Fenerbahçea.

totalsport/radiosaraejvo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije