Talijani se provukli, Belgija teško s Portugalom

Radiosarajevo.ba
Talijani se provukli, Belgija teško s Portugalom

Talijani su kontrolisali cijeli tok susreta, a posebno se istakao Marco Belinelli koji je vanjskim šutom pogađao praktično ono što je htio.

Atmosfera u dvorani je davala do znanja kako je utakmica praktično riješena, posebno kada su gosti došli do najveće prednosti na utakmici (70:57), nešto više od sedam minuta prije kraja.

Nakon toga je krenula i finska ofanziva u kojoj za kratko vrijeme postižu dvije trice, dva slobodna bacanja i dodatne poene zakucavanjem. Nakon poena Belinellija i bacanja Koponena rezultat je bio 75:75 na ulasku u posljednje dvije minute utakmice, a prvo spomenuti na ulasku u zadnju minutu pogađa za konačno vodstvo i pobjedu Talijana.

Talijani su ovom pobjedom zadržali nadu u odlazak na Eurobasket, a pažnja košarkaških medija biti će u petak usmjerena na okršaj Francuske i Italije koji odlučuje prolaz u finale dodatnih kvalifikacija. Francuzi brane tri poena prednosti iz prvog susreta ovih dviju ekipa.

Portugal umalo šokirao Belgiju

Portugalci su 20 minuta igrali vrlo dobru košarku, dominirali su u skoku, zatvorili vanjske igrače belgijskog sastava, međutim nedostatak prave kvalitete na kraju ih je koštao konačne pobjede.

Nakon što su na odmor otišli s minusom od četiri poena (34-38), Belgijci su na krilima Dmitrija Lauwersa treću dionicu dobili 24-15, dok su u vrlo teškoj posljednjoj četvrtini s niskim brojem poena (14-11) izvojevali tešku, ali na kraju potpuno zasluženu pobjedu.

Lauwers je sa 16 poena bio najbolji Belgijac, Hervelle je nakon 33 poena Bosni i Hercegovini, Portugalcima ubacio samo 11.

U ovoj skupini, BiH ima omjer 2-0, dok je Belgija sada na pobjedi i porazu, a Portugalci su s dva poraza praktički izgubili svaku šansu za prvim mjestom u grupi.

Reprezentacija BiH sljedeći meč igra u petak kada u Zenici dočekuje selekciju Portugala.

Rezultati:

Finska-Italija 75:77
Belgija-Portugal 64:58

Tablica:

Grupa A:
1. BiH 2-0
2. Belgija 1-1
3. Portugal 0-2

Grupa B:
1. Francuska 2-0
2. Italija 1-1
3. Finska 0-2

kosarka.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije