Suton otkazao, Teletović upitan

Radiosarajevo.ba
Suton otkazao, Teletović upitan

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Mensur Bajramović suoćava se sa prvim otkazima.

Nakon što je FIBA odbila zahtjev povrijeđenog Preldžića koji je kao prvobitno završio kao 57. pick u Phoenixu, međutim poslije ga je otkupio Cleveland.

Bajramović se nadao da će moći računati na rođenog Sarajliju Gorana Sutona, 50. picka ovogodišnjeg NBA drafta. Zvijezda univerzitetskog tima Michigan Statea, a sada igrač Utah Jazza odbio je da igra za državu u kojoj je rođen.

"Suton je zamolio svog brata, koji, kao i ostatak Sutonove porodice, također, živi u Sjedinjenim Američkim Državama, da mi prenese da Goran ne želi igrati za BiH. Razloge nije obrazlagao, samo je naglasio da je to definitivna odluka čitave porodice i da nije ništa na ličnom nivou", rekao je Bajramović za Dnevni avaz.

Pored otkaza Sutona, koji će vjerovatno prihvatiti poziv selektora Hrvatske Jasmina Repeše, probleme Bajramoviću stvara i Teletović koji je upitan za kvalifikacijski turnir.

"Teletović ima problema sa povredama, na terapijama je i još nismo definirali detalje njegovog eventualnog učešća", objasnio je Bajramović.

Jedna od pozitivnih vijesti je potvrda dolaska centra Ratka Varde, kojem je FIBA odobrila promjenu košarkaškog državljanstva.

"Nadam se da ćemo sa Vardom, uz Kikanovića i Jazvina, riješiti probleme na poziciji centra. Varda je iskusan košarkaš, igrao je za mnoge vrhunske klubove i vjerujem da će nam koristiti", izjavio je Bajramović.

Okupljanje reprezentacije BiH planirano je za 5. jula u Zenici.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije