Suton odbio poziv reprezentacije BiH

Radiosarajevo.ba
Suton odbio poziv reprezentacije BiH

Selektor muške seniorske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Mensur Bajramović u ponedjeljak će spisak kandidata s 25 imena smanjiti na 14 Bajramović je prije dvije sedmice objavio širu listu kandidata na kojoj su se našli 25 košarkaša na koje selektor računa za pripreme pred dodatne kvalifikacije za odlazak na Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

Iako je uži popis trebao objaviti još u srijedu, odluku je odgodio za ponedjeljak zbog više razloga. Naime, na kraćenje spiska nisu utjecale samo njegove osobne procjene koji bi mu igrači više trebali od drugih, nego i razlozi na koje nije mogao utjecati.

Tako je pitanje hoće li na pripreme u Zenici, koje počinju u nedjelju 5. jula, odazvati najzvučniji član reprezentacije Mirza Teletović kojeg muče povrede, te Cibonini i Bosnini košarkaši Vedran Princ i Goran Ikonić koji će zbog privatnih razloga vrlo vjerovatno propustiti ovo okupljanje. Već ranije je poznato da Emir Preldžić ne može igrati za BiH, jer njegov nastup ne dopušta Fiba.

Ono što možda najviše zanima širu košarkašku javnost, status je američke univerzitetske zvijezde Gorana Sutona. Rođeni Sarajlija nedavno je izabran na NBA Draftu i pomalo očekivano odlučio je pokušaj NBA karijere pretpostaviti pozivu nacionalne selekcije iz zemlje u kojoj se rodio.

“Goran Suton je definitivno otkazao. Tri mjeseca pokušavao sam stupiti u kontakt s njim, bezuspješno. Na kraju me nazvao njegov brat i poručio da je Goran odbio igrati za našu reprezentaciju. Objasnio mi je da u toj odluci nema ništa osobno, nego da je to jednostavno odluka kompletne porodice Suton. Pokušali smo objasniti da bi igranje reprezentaciju donijelo puno toga dobroga samom Goranu, ali ništa nije imalo efekta,” kazao je za portal Kosarka.hr Mensur Bajramović.

Selektor BiH je dodao kako ne zna znači li to da će prošlosezonski finalist američke NCAA lige prihvatiti poziv Jasmina Repeše koji ga je također stavio na popis hrvatske izabrane vrste.

kosarka.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije