Studenti: Moramo pobijediti Čapljinu

Radiosarajevo.ba
Studenti: Moramo pobijediti Čapljinu

Košarkaški klub Bosna ASA BHT sutra u dvorani 1 Centra Skenderija dočekuje KK Čapljina, u okviru 4. kola Lige 6 košarkaškog prvenstva BiH.

Nakon tri odigrana kola Bosna se nalazi na petom mjestu tabele Lige 6. U prvom kolu ''studenti'' su poraženi od Igokee, nakon čega je uslijedila pobjeda na domaćem parketu protiv ekipe Borca, nakon čega je u trećem kolu izgubila u Širokom Brijegu.

Čapljina je jedina ekipa u Ligi još bez pobjede, ali Bosna će igrati bez povrijeđenih Đurasovića, Zimića i Krušlina, dok Šehović još  nije potpuno oporavljen, ali će biti u konkurenciji za susret.

Na danas održanoj konferenciji za medije Bosnin pomoćni trener Damir Zeljković je rekao da protiv Čapljine treba igrati oprezno jer im je sutrašnji susret vjerovatno posljednja prilika da se vrate ''u igru'' za polufinale Lige BiH.

''Čapljina je jedina ekipa bez pobjede i sutra će sigurno igrati maksimalno jer im je to posljednja prilika za polufinale prvenstva. Naš zadatak je da nametnemo naš tempo igre i ostvarimo pobjedu koja će nas vratiti u borbu za prve četiri pozicije, uzimajući u obzir da Borac gostuje Igokei, a Mladost u Širokom'', izjavio je Zeljković.

Bosnin bek Marko Radić smatra da neće biti laka utakmica jer će Čapljinci sigurno dati sve od sebe da izvuku dobar rezultat, ali ističe da ukoliko Bosna kontroliše šut za tri poena i skok igru, pobjeda neće doći u pitanje.

Utakmica Bosna - Čapljina je na rasporedu sutra u 20 sati u Dvorani 1 Centra Skenderija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije