Strašna povreda reprezentativca na Mundobasketu: Zbog primljenog udarca morali mu odstraniti bubreg

0
Radiosarajevo.ba
Strašna povreda reprezentativca na Mundobasketu: Zbog primljenog udarca morali mu odstraniti bubreg
Foto: Instagram / Boriša Simanić

Boriša Simanić (25) na meču protiv Južnog Sudana na Svjetskom prvenstvu doživio je povredu koja je na kraju bila mnogo, mnogo teža nego što je na prvi pogled izgledalo.

Dobio je udarac u predjelu bubrega i zbog toga je morao da ide na čak dvije operacije, na kojima mu je odstranjen jedan bubreg.

Sve to dogodilo se u samoj završnici utakmice koju je Srbija ubjedljivo pobijedila (115:83). Nuni Omot uhvatio je loptu poslije promašaja saigrača, pa je onda laktom udario Borišu.

Erna Imamović dijeli svoju priču: Djetinjstvo i gubitak oca u opsadnom Goraždu

Erna Imamović dijeli svoju priču: Djetinjstvo i gubitak oca u opsadnom Goraždu

Simanić je odmah čučnuo i u bolovima tražio izmjenu, a Marko Gudurić signalizirao je sudijama šta se dogodilo i ostao je u čudu kako nije sviran faul u napadu.

Sudije su potom gledale snimak situacije i provjeravali su da li je bilo nesportske lične i ustanovili su da nije.

Simanić je dobio toliko jak udarac, ostao je bez bubrega, a sudije u svemu tome nisu vidjele ni faul. "Boriša je prvi put operisan u noći između 30. i 31. augusta, doktori su pratili postoperativni oporavak i donijeli odluku da je zbog nastanka komplikacija, nova operacija neophodna.

Zbog promjena u vitalnosti tkiva bubrega operativnim zahvatom morao je da bude uklonjen cijeli. Očekujemo i želimo da poslije ovoga postoperativni tok protekne uredno", naveo je doktor Dragan Radovanović koji je u Manili sa reprezentacijom, piše Mondo.ba.

[twitter]https://twitter.com/ClutchPoints/status/1698512556241867138[/twitter]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije