Sretno, Boša: Legendarni trener šampionske ekipe Bosne započeo biznis

Radiosarajevo.ba
Sretno, Boša: Legendarni trener šampionske ekipe Bosne započeo biznis
Foto: Tempo/Facebook / Bogdan Tanjević

Kompanija legendarnog košarkaškog trenera Bogdana Tanjevića, tvorca šampionske generacije Bosne, dobila je privremeni status povlašćenih proizvođača električne energije u Crnoj Gori.

Tanjevićeva kompanija je taj status dobila za solarnu elektranu u Baru, odlučio je Odbor Regulatorne agencije za energetiku (RAE) Crne Gore.

Povlašćenim proizvođačima je, na ime podsticaja za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora, u prošloj godini isplaćeno 12,02 miliona eura, dok je im je od 2014. isplaćeno 32,8 miliona eura.

Odbor RAE je utvrdio privremeni status povlašćenog proizvođača od dvije godine Tanjevićevoj kompaniji Barsolar za solarnu elektranu na krovu Skladišta 17 u Baru. Osim njega u kompaniji su Igor Kovačević i turska kompanija Consus enerji isletmeciligi ve hizmetleri anonim sirketi.

Bogdan Boša Tanjević je od 1971. do 1980. godine trenirao KK Bosna i u tom periodu "Studente" od drugoligaša doveo do titule europskog prvaka, uz osvajanje i dva naslova u ligi bivše Jugoslavije.

Vodio je mnoge europske klubove te reprezentacije bivše Jugoslavije, Italije, Turske i Crne Gore.  Prošle godine je primljen u FIBA-inu Kuću slavnih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije