Srbijanski košarkaš preminuo od posljedica moždanog udara

1
Radiosarajevo.ba
Srbijanski košarkaš preminuo od posljedica moždanog udara
FOTO: Sportske.jutarnji.hr / Stevan Jelovac

Srbijanski košarkaš i prvotimac AEK-a Stevan Jelovac preminuo je danas od posljedica moždanog udara koji je doživio 14. novembra na treningu.

Tužnu vijest zvanično je potvrdio atinski klub.

AEK se nekoliko dana nakon moždanog udara oglasio, uz napomenu da je stanje srbijanskog igrača stabilno, ali i dalje kritično. Nažalost, situacija se dodatno zakomplikovala, što je rezultiralo tragičnim epilogom. Prije nekoliko dana Stevan je prebačen u Srbiju, na zahtijev porodice, piše Blic

Sergej Barbarez se oglasio dok su svi spavali, njegova objava oduševit će bh. navijače

Sergej Barbarez se oglasio dok su svi spavali, njegova objava oduševit će bh. navijače

"Tragedija. Neizreciv bol. Tužna vijest je maloprije stigla iz Srbije. Naš borac, naš brat, Stevan je postao anđeo. Odletio je u nebo", piše na sajtu Atinjana.

Jelovac je u AEK stigao ljetos, i to posle sezone provedene u Japanu. U karijeri je nastupao i za Mega Mozzart, Crvenu zvezdu, Antaliju, Kazertu, Ritas, Zaragozu, Bamberg itd.

Nije izabran na draftu 2011. godine, ali je 2016. godine igrao Ljetnu ligu za Dallas, ali nije uspio da se domogne najkvalitetnije lige na planeti. U sezoni 2013/2014. igrao je Euroligu u dresu Ritasa, a potom je tri godine nastupao u španskoj Zaragozi.

Za nacionalnu selekciju Srbije debitovao je sa 28 godina i imao vrlo zapaženu rolu u kvalifikacijama za Mundobasket 2019. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije